Sorggruppe for ungdom Mosseregionen

Sorggrupper | Posted by Astrid Gangestad
des 13 2023

Er du mellom 13 og 19 år og har mistet noen som stod deg nær, eller kjenner du noen det gjelder? Sorg og omsorg i Mosseregionen starter ny sorggruppe for ungdom i januar 2024. I gruppen møter ungdommene andre ungdommer som også har møtt døden tett på, og de får støtte i sorgen gjennom ulike aktiviteter og samtaler i gruppen. Vi møtes ca 10 ganger utover våren. For mange oppleves det litt skummelt å bli med i en gruppe, men  mange ungdommer som har vært med i gruppe tidligere sier at det er godt å være sammen med andre som skjønner litt hvordan de har det, og det gjør at de ofte føler seg litt mindre alene i sorgen. Ikke nøl med å ta kontakt om du har spørsmål. Om du er usikker på om du ønsker å bli med i gruppen er det mulig å bli med de første par gangene for å teste ut om dette er noe for deg. 

Forum for sorg (Indre Østfold)

Forum for sorg | Posted by admin
sep 05 2023

Sorg og Omsorg i Indre Østfold arrangerer sorggrupper for omegnen. Det er ikke alltid det står en gruppe klar når mennesker i sorg melder sitt behov. For å avhjelpe litt på dette, er det mulig å komme til:

SORGFORUM

FØRSTE  TORSDAG I MÅNEDEN KL. 19.00 – 20.30

På Kirkekroa, Dr. Randersgate 10, Askim.

Dette er et åpent forum hvor man kan komme de gangene man vil, og man sier det man har lyst til, og det er ingen forpliktelser om å komme igjen.
Forumet er livssynsåpent.

Dere må gjerne være flere som kommer sammen.

Datoer for høsten 2023:

7. september

5. oktober

2. november

7. desember

Har du spørsmål om dette forumet, kan du ringe Solveig Tjærnes Vormeland, tlf. 982 20 299.

Temakveld Sorg og Omsorg i Mosseregionen

Temakvelder | Posted by Astrid Gangestad
jun 21 2023

ONSDAG 6. SEPTEMBER 2023 KLOKKEN 19:00

«Før jeg forsvinner» -Å leve med Alzheimer, ved Ingebrigt Steen Jensen

Jeløy kirke onsdag 6. september kl. 19.00.

Denne kvelden har du mulighet til å oppleve Ingebrigt Steen Jensen i en varm, rørende og humoristisk samtale med sin gode venn og manager Kjetil Kristoffersen. Ingebrigt gir alzheimer og demens et ansikt og står fram med en befriende åpenhet og ufarliggjøring av det å snakke om å bli rammet av denne sykdommen. En sykdom som det kan være vanskelig å prate om og vanskelig å håndtere. I tillegg kan vi vente oss både humor og gode historier som Ingebrigt er velkjent for.

Dette skriver Ingebrigt i sin nyeste bok «Før jeg forsvinner»:
«Alzheimer er skammens sykdom. Den vi ikke snakker om – ikke engang i bisettelsen. Men vi har ingenting å skamme oss over. Vi har ikke røkt, drukket eller ligget på sofaen mer enn alle andre. Før jeg forsvinner er min historie om å leve med Alzheimers sykdom. Om angsten, om tanken på at jeg snart skal dø, ikke får følge jentene mine opp kirkegulvet og ikke se barnebarna mine vokse opp. Om å innse at jeg vil bli en belastning for mine nærmeste. Dette er virkeligheten for hundre tusen mennesker med alzheimer i Norge. Trolig har vi nærmere en million «pårørende». Og det finnes ingen kur som virker. Eller gjør det? …..Mitt håp er at flest mulig av oss skal leve gode liv. Og at dem vi elsker og dem som elsker oss, skal møte livet for fulle seil og med solskinn på alle kanter.»

Billetter kr. 100,- selges via vipps #809268 på forhånd eller ved inngangen. Hjertelig velkommen❤

Arrangør er «Sorg og Omsorg i Mosseregionen» i samarbeid med Jeløy menighet.

Sorggruppe for barn starter i august -23

Sorggrupper | Posted by Astrid Gangestad
mai 08 2023

Har du mistet mamma/pappa/søsken eller andre nære pårørende? Sorg og Omsorg i Mosseregionen starter opp ny sorggruppe i slutten av august, for barn i barneskolealder. Vi møtes annenhver uke, til sammen ni ganger. Hver samling varer i 1 1/2 time, og inneholder mat, prat, aktivitet og lek. Ta kontakt med Karen Elisabeth Lund Dahl (47901566) eller astrid.gangestad@kirkenimoss.no

Sorggruppe for ungdom, Fredrikstad

Sorggrupper | Posted by admin
apr 26 2023

Kafé Sorg og Omsorg

Sorggrupper | Posted by IngerMarieSolgaard
jan 04 2023

TIRSDAG 18. OKTOBER KL. 19: Temakveld i Jeløy kirke med Sunniva Gylver

Sorggrupper | Posted by Astrid Gangestad
sep 13 2022

Sorg og Omsorg i Mosseregionen inviterer til temakveld: «Midt i alt som er – en fortelling om kjærlighet, sorg og eksistensiell beredskap»
Prest og forfatter Sunniva Gylver har skrevet bok med utgangspunkt i ulykke og sorg som har rammet henne og familien de siste årene. Som prest og profesjonell sorgarbeider gjennom 26 år, og nå enke, deler hun sin egen verktøykasse for å møte livet og døden. Det blir samtale, mulighet for spørsmål, og anledning til å kjøpe boka. Gratis inngang – Alle er hjertelig velkommen!

Sorggruppe for menn

Sorggrupper | Posted by MetteBGabestad
jun 22 2022

Sorggrupper i Fredrikstad

Sorggrupper | Posted by IngerMarieSolgaard
feb 23 2022

Sorg og Omsorg Fredrikstad starter sorggrupper våren og høsten 2022.

Har du eller noen du kjenner, mistet noen ved død, enten ved sykdom, ulykker eller selvmord og ønsker å delta i sorggrupper, så ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale.

Du/ dere blir tilbudt en enesamtale med en av våre ledere i forkant for sorggruppen.

Tilbudet er gratis.

Kontakt Frivilligsentralen på tlf 90993815

Velkommen til åpen temakveld «Sorg, kultur og tro» i Sarpsborg

Sorggrupper | Posted by MetteBGabestad
sep 22 2021